Home  /  Boli   /  Lemongrass – planta cu calităţi nutriţionale aparte

Lemongrass – planta cu calităţi nutriţionale aparte

Lemongrass-ul este o plantă folosită în bucătărie, în special în cea asiatică, dar totodată folosită și în industria farmaceutică, datorită proprietăților sale curative.

Această plantă are calităţi nutriţionale aparte. Spre exemplu, o singură lingură de lemongrass conţine 4 miligrame de fier, echivalentul a 5% din doza zilnică recomandată de fier. De asemenea, conţine şi acid folic, potasiu, magneziu, zinc şi fosfor.

Printre beneficiile consumului acestei plante, se numără ameliorarea problemelor digestive, a insomniei, a problemelor respiratorii, precum şi a infecţiilor sau reumatismului.

De asemenea, reduce colesterolul “rău” pentru că are proprietăţi antihiperlipidemice şi antihipercolesterolemice, care echilibrează nivelul de colesterol din sânge. Studiile au arătat că un consum regulat de lemongrass poate menţine valorile colesterolului în limtele normale. Astfel, se reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare precum ateroscleroza.