Home  /  Boli   /  Inima marită – o boală care ucide tot mai mulţi oameni

Inima marită – o boală care ucide tot mai mulţi oameni

Inima mărită se numeşte în termeni medicali cardiomegalie. Inima se poate mări prin mai multe mecanisme: prin dilatarea sau prin îngroşarea peretelui ce pot avea loc din mai multe cauze.

Cea mai frecventă cauză de cardiomegalie este insuficienţa cardiacă, când inima nu mai poate face faţă sarcinilor uzuale şi se dilată pentru a-şi menţine un debit normal. Insuficienţa cardiacă poate avea mai multe cauze: după un infarct sau datorită unor boli toxice – cardiomiopatia alcoolică. În aceste situaţii cardiomegalia nu este decât un semn al unor afecţiuni.

Inima mărită este una dintre cele mai frecvente malformaţii cardiace. În Romania, opt până la zece copii dintr-o mie se nasc cu malformaţii cardiace. Doar operaţia rezolvă problema, însă intervenţia chirurgicală poate fi în sine un pericol.

Vindecarea completă, după o intervenţie de asemenea amploare, durează în jur de trei luni. Acum, trauma operaţiei este diminuată printr-o incizie de doar patru centimetri. După rezolvarea acestei probleme, a acestui defect, pacientul devine sănătos sută la sută.

De asemenea pacientul poate merge pe propriile picioare la numai 24 de ore de la intervenţie şi în maximum două luni işi poate relua toate activităţile, iar peste câteva luni, urmele operaţiei vor deveni aproape invizibile.

Doctorii spun că noul tip de intervenţie minimalizează riscurile faţă de cele ale unei operaţii clasice şi îi ajută la recuperarea rapidă a pacienţilor.

Call Now Button