Home  /  Boli   /  Fructele şi legumele cele mai eficiente în lupta împotriva îmbătrânirii

Fructele şi legumele cele mai eficiente în lupta împotriva îmbătrânirii

Fructele şi legumele consumate zilnic au un rol esenţial în hrănirea, energizarea organismului şi menţinerea sănătăţii, dar işi pun amprenta şi asupra frumuseţii şi tinereţii . Acolo unde cremele anti-îmbătrânire şi procedurile estetice dau greş, aceste alimente intervin şi asigură longevitatea organismului, menţinându-l zilnic puternic şi viguros.

Iată care sunt principalele fructele şi legumele care ne ajută să ne menţinem frumuseţea:

Avocado

Avocado este foarte bogat în grăsimi, însă acest aspect nu trebuie să te determine să nu îl incluzi în dieta ta. Ce trebuie să ştii este că aceste grăsimi sunt foarte sănătoase. Avocado poate reduce nivelul de colesterol şi sprijină procesul de regenerare a pielii. Oferă corpului vitamina C, potasiu şi antioxidanţi, fiind  bogat în acid folic.

Fructele de pădure

Fructe precum: căpşuni, mure, afine, zmeură, au proprietăţi antioxidante care previn sau întârzie leziunile la nivelul celulelor, putând reduce inclusiv inflamaţiile articulare. Afinele, spre exemplu, îmbunătăţesc abilităţile cognitive şi previne boli precum Alzheimer sau demenţă.

Morcovii

Morcovii sunt cunoscuţi pentru faptul că protejează ochii datorită beta-carotenului, o substanţă pe care organismul o transformă în vitamina A. De asemenea, protejează pielea de foto-îmbătrânire şi ridarea prematură.

Roşiile

Binecunoscutele roşii sunt pline de substanţe nutritive, conţinând o mare cantitate de vitamina A, vitamina C şi acid folic. Licopenul, care este responsabil pentru culoarea roşie a tomatelor coapte, este un antioxidant de 14 ori mai puternic decât resveratrolul din vinul roşu. Această substanţă protejează pielea împotriva radiaţiilor UV şi, de asemenea, are un puternic efect în prevenirea bolilor cardiovasculare, degenerative şi infecţioase.

Citricele

Citricele sunt o sursă foarte importantă de vitamina C şi acid folic. Ele ajută la scăderea nivelului de colesterol şi a acidului uric din sânge. Spre exemplu, un pahar de suc de lămâie pe stomacul gol curăţă colonul şi detoxifică organismul. În plus, corpul va absorbi nutrienţii mult mai uşor, te vei simţi sănătos şi radiant.

Usturoiul

Ultimul, dar nu şi cel din urmă, este usturoiul, care distruge cele mai multe infecţii dacă este folosit în mod corespunzător. Deşi lasă un puternic miros, care persistă ceva timp, acesta compensează prin beneficiile incredibile. Proprietăţile sale fungicide şi bactericide fac din usturoi un aliment minune împotriva îmbătrânirii. De asemenea, echilibrează colesterolul, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a hipertensiunii arteriale şi ajută la reducerea riscului de cancer.