Home  /  Boli   /  Descoperirea care ar putea duce la salvarea multor căsnicii

Descoperirea care ar putea duce la salvarea multor căsnicii

În general, comportamentul soţilor într-o relaţie este cel mai important factor în influenţarea atitudinii fiecărui partener faţă de celălalt, însă cercetătorii susţin că influenţele externe joacă, de asemenea, un rol important.

Oamenii de ştiinţă au realizat un nou studiu în urma căruia au concluzionat faptul că imaginile unor animale drăguţe ar putea ajuta la salvarea căsniciei. Chiar dacă este greu de crezut, specialiştii au descoperit că vizionarea unui conţinut pozitiv, inclusiv imagini cu căţei şi iepuraşi, asociate cu imaginile soţului sau a soţiei, pot ajuta la reaprinderea scânteii într-o relaţie.

Practic, imaginile ar putea fi folosite la consiliere sau ca o resursă pentru cuplurile care se confruntă cu momente dificile, pentru a elimina una dintre cele mai frecvente provocări ale căsătoriei – moartea pasiunii.

Cercetătorii americani au ajuns la această concluzie după ce au investigat gradul de satisfacţie a relaţiilor, care a avut în centru 144 de cupluri căsătorite. Din acest grup, toţi erau sub vârsta de 40 de ani şi erau căsătoriţi de mai puţin de 5 ani, iar aproximativ 40% dintre cupluri aveau copii.

Oamenii de ştiinţă au abordat un fenomen cunoscut sub numele de condiţionare, în care legarea unui stimulent pozitiv la un stimul independent nu creează o asociere pozitivă în timp. Noul studiu s-a concentrat asupra unui tip de condiţionare numit condiţionare evaluativă.

Pe durata experimentului, participanţilor li s-a cerut să vizualizeze, individual, mai multe imagini o dată la 3 zile timp de 6 săptămâni. Acestui grup experimental i s-au arătat imagini de stimuli pozitivi, inclusiv pui de căţei sau cuvinte precum „minunat”, cu poze ale partenerului lor.

 

Call Now Button