Home  /  Boli   /  Cum ne dăm seama de calitatea untului din comerţ

Cum ne dăm seama de calitatea untului din comerţ

Atunci când cumpărăm unt din supermarket, trebuie să fim atenți la etichetă, dar și la aspectul său. Altfel, riscăm să mâncăm un aliment care ne poate pune sănătatea în pericol.

Iată cum deosebim un unt bun de unul cu o calitate inferioară:

Citeşte compoziţia – ea trebuie să conţină doar două ingrediente: lapte intergral şi smântână.

Dacă pe etichetă nu se specifică termenul de ”unt”, atunci avem de-a face cu o margarină.

Preţul poate fi un indiciu – acesta este mai ridicat decât al produselor de tip margarină sau decât al produselor falsificate.

Culoarea nu trebuie sa fie nici alb intens şi nici galben intens. Când untul natural începe să se topească, procesul se produce uniform, iar la suprafaţă nu se formează găuri. Acestea apar numai în margarină.

Untul natural se topeşte mult mai încet decât margarina.

Untul preparat din smântână de înaltă calitate este solid şi neted, iar în zona de tăiere veţi vedea o strălucire uşoară.