Consumul de cuişoare este benefic pentru organism
Cuişoarele, mirodeniile cunoscute de toată lumea, sunt defapt bobocii florilor roz ai arborelui de cuişoare, Eugenia caryophyllus. Acesti boboci sunt culeşi manual atunci când au culoarea roz şi aproximativ 0,5 – 1 cm in diametru iar apoi sunt usucati până capătă culoarea maro. Cuişoarele au un gust picant şi dulce în acelaşi timp, foarte aromat. Acestea au nenumarate beneficii pentru sanatate.
Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de cuişoare:
* Reprezintă o bogată sursă de antioxidanţi, mangan, vitamina K şi nu numai
* Au efect antifungic, antibacterian, antiseptic şi analgezic.
* Luptă eficient împotriva cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.
* Cuişoarele luptă cu diabetul pentru că reduc concentraţia de glucide din sânge.
* Important este faptul că aceste mici fructe condimentate au efect asupra celulelor canceroase de mai multe tipuri. Studiile arată că ele pot lupta eficient cu cancerul pulmonar.
* Cuişoarele combat stresul şi alungă depresia.
* Cuişoarele reduc inflamaţiile, având proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante.
* Cuişoarele reduc durerile dentare şi taie greaţa şi stările de vomă.
* Consumul de cuişoare imbunătăţeşte digestia, eliminând diareea, balonarile şi durerile de stomac.