Home  /  Nutriţie   /  Consumaţi produse lactate zilnic! Acestea pot preveni bolile cardiace

Consumaţi produse lactate zilnic! Acestea pot preveni bolile cardiace

Contrar unor cercetători care spun că produsele lactate nu sunt bune pentru sănătatea inimii, deoarece conţin grăsimi saturate, consumul zilnic de lapte ne poate proteja împotriva unor boli cardiace grave şi a diabetului de tip II.

Potrivit noului studiu amănunţit realizat de cercetătorii britanici, consumul de lapte şi produse lactate regulat protejează organismul împotriva maladiilor cardiace, a accidentelor cerebrale şi injumătăţeşte dezvoltarea sindromului metabolic, o boală care afectează un sfert din populaţia Marii Britanii. Această boală este rezistentă la insulină şi modifică metabolismul organismului pentru a provoca creşterea nivelului de colesterol şi glucoză, ceea ce duce la hipertensiune arterială şi obezitate. Astfel, bolnavii prezintă de două ori mai multe riscuri pentru a dezvolta boala arterială coronariană şi de patru ori mai predispuşi  spre a se îmbolnăvi de diabet. Per ansamblu, aceste persoane prezintă un risc ridicat de a muri prematur.

Acest nou studiu are toate motivele să fie luat în serios, având în vedere că a durat 25 de ani şi au participat 2.400 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 59 de ani. După acest studiu au fost revizuite alte 300 de studii realizate în lumea întreagă, fiind influenţaţi de legatură dintre consumul de lactate şi bolile cardiovasculare, având convingerea că beneficiile acestora asupra organismului sunt evidente.

Pe durata studiului, voluntarii au completat diverse chestionare cu privire la cantitatea de produse lactate consumată aferentă alimentaţiei cotidiene. Astfel, persoanele care au băut zilnic cel puţin o cană cu lapte au prezentat cu 62% mai puţine şanse de a dezvolta sindromul metabolic faţă de cei care au consumat ocazional sau deloc produse de acest fel. La finalul acestui studiu una din şase persoane a fost diagnosticată cu acest sindrom.

Un lucru important pe care cercetătorii l-au remarcat este că efectul benefic al produselor lactate este direct proporţional cu cantitatea consumată zilnic.

Call Now Button