Home  /  Boli   /  Consumaţi murături cât mai des posibil

Consumaţi murături cât mai des posibil

Murăturile au atras atenţia specialiştilor atunci când un studiu făcut în Polonia a arătat că femeile din zonele rurale ale ţării consumă în medie, câte 30 de kilograme de varză acră pe an – un adevărat record mondial şi au o imunitate crescută împotriva cancerului de sân şi de col uterin.

În schimb polonezele care trăiau în alte zone şi renunţau la dieta tradiţională, erau la fel de vulnerabile la cancer ca media înregistrată în Europa.

Practic, prin fermentarea legumelor puse în apă cu sare se formeaza bacteriile bune şi anume probioticele. Aceste bacterii au un rol semnificativ pentru sistemul digestiv şi cel imunitar, ferind corpul de boli grave. Este important de ştiut că orice legume poate să fie murată şi nu trebuie să astepţi iarna ca să mănânci murături bune.

Spre exemplu, punând apa cu sare peste varza taiată, sfecla răzuită, rondelele de castraveţi sau de morcov, buchetele de conopidă şi lăsându-le să fermenteze puţin la temperatura camerei, vei obţine rapid cele mai gustoase murături. Acestea conţin probiotice care reglează tranzitul intestinal, uşurează digestia şi favorizează o mai bună absorbţie a nutrienţilor proveniţi din alimentele pe care le consumi.

Conform specialiştilor, toate fructele şi legumele conţin bacterii bune, cum ar fi Lactobacillus, iar într-un mediu anaerob, aceste bacterii transformă zaharurile în acid lactic.

Acest acid inhibă formarea bacteriilor dăunătoare, acţionează ca un conservat şi conferă murăturilor acel gust şi miros aparte. Prin urmare, nu ai nevoie de altceva pentru a face murături, în afară de legume, condimente aromate şi apă cu sare.