Home  /  Nutriţie   /  Consumaţi fructe şi legume numai pe stomacul gol

Consumaţi fructe şi legume numai pe stomacul gol

Fructele şi legumele sunt cu adevărat importante pentru organismul nostru. Nu toată lumea ştie însă că fructele şi legumele se mănâncă pe stomacul gol. Astfel ideea de bază este să mâncaţi fructe în aşa mod încât niciodată să nu se întâlnească în stomac fructele cu alte tipuri de alimente. Pentru asta, trebuie să mâncaţi fructe cu cel puţin 20-30 minute inainte de masă şi la cel puţin o oră-două după masă. Timpii exacţi depind de rapiditatea metabolismului fiecăruia, cât de repede se digeră hrana după ingerare. Ideea e să nu băgaţi fructe peste mâncare nedigerată complet şi viceversa. Orice tip de hrană trebuie mestecată bine până devine o pastă. Astfel vă veţi sătura mai repede şi bineînţeles veţi mânca mai puţin.

Iată de ce trebuie să mâncăm fructele pe stomacul gol:

Trebuie ca întotdeauna să mâncăm fructele pe stomacul gol, deoarece fructele nu sunt digerate în stomac, ci în intestinul gros. Acestea trec rapid de stomac şi ajung în intestin, unde işi eliberează sucurile. Problema este că dacă există carne, cartofi sau alte tipuri de mâncare în stomac, fructele sunt prinse aici şi încep să fermenteze. Astfel, de exemplu, dacă aţi mâncat un fruct ca şi desert după cină şi petreceţi restul nopţii cu greutate în stomac şi un gust neplăcut în gură, este pentru că nu aţi mâncat corect.

Cea mai bună variantă este să vă cumpăraţi un storcător de  fructe, astfel veţi putea bea sucuri proapete pe stomacul gol, iar in acest fel organismul îl asimilează mai repede.

Fructele sunt cele mai bune alimente pe care le putem mânca pentru a ne proteja contra bolilor de inimă, deoarece acestea contin bioflavonoide, care impiedică îngrosarea sângelui şi blocarea arterelor. De asemenea ele întăresc vasele capilare, vasele capilare fragile fiind aproape întotdeauna cauza hemoragiilor interne şi a crizelor cardiace.

Un singur lucru vreau să păstraţi mereu în minte când vă gandiţi la fructe şi legume: cu cât mai mult timp le veţi avea în corp, cu atât ele vor fi mai eficiente în purificare. După ce vă veţi obişnui să mâncaţi fructe şi legume în mod regulat şi corect,  veţi experimenta o explozie de vitalitate şi energie atât de intense încât vi se ​​va părea incredibil. Nu rămâne decât să vă convingeţi de calităţile incontestabile ale fructelor şi legumelor.

Call Now Button