Home  /  Nutriţie   /  Consumaţi alimente bogate în vitamina B7

Consumaţi alimente bogate în vitamina B7

Vitamina B7 este una dintre cele mai puţin cunoscute din complexul de vitamine B. Aceasta menţine pielea sănătoasă, prin producţia corespunzătoare de grăsime. Experţii susţin că biotina are sarcina de a păstra în corp aprovizionarea cu energie în celulele nervoase, fiind implicată în metabolizarea zahărului şi agrăsimilor.

Surse de vitamina B7

Printre alimentele ce conţin această vitamină se află morcovii, roşiile, migdalele, nucile, ouăle, ceapa, varza, castraveţii, conopida, laptele de capră sau cel de vacă.

Trebuie sa ştiţi că deficienţele de acid pantotenic sau vitamina B5 pot să contribuie la deficienţe funcţionale de vitamina B7, mai ales că acestea două funcţionează împreună în multe situaţii metabolice.

De asemenea, problemele intestinale pot fi asociate cu deficitul de vitamina B7, ca urmare a rolului bacteriilor intestinale. Problemele intestinale pot crea un dezechilibru bacterian, iar corpul uman este lipsit în acest caz de această sursă de vitamine.

Medicii atrag atenţia asupra faptului că această vitamină este relativ stabilă atunci când este expusă la caldură, lumină, şi oxigen. De pildă, în ouale crude biotina este de obicei legată de o moleculă de proteină-zahar numită avidină şi nu poate fi absorbită în organism decât dacă oul este gătit.