Cireşele trebuie consumate cât mai des în această perioadă a anului
Pe lângă faptul că sunt cărnoase şi gustoase, cireșele sunt cunoscute pentru calităţile lor incontestabile. Acestea întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2 si te ajută să ai o piele sănătoasă.
Este bine de ştiut faptul că, nu doar fructul este bun pentru organism ci și cozile cireșelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor și litiazei renale. Așadar, nu arunca aceste codițe, ci spală-le, pune-le la uscat și prepară câte 2-3 infuzii pe zi.
De asemenea, aceste fructe conțin anumite substanțe chimice care ajută la suprimarea și diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motiv reduc durerile musculare și pe cele cronice de spate.
Cercetările din ultima perioadă, legate de proprietățile curative ale acestor fructe, au demonstrat că un consum regulat de cireșe poate ajuta în ameliorarea durerilor apărute în cazul fibromialgiilor, artritei și al rănilor. S-a descoperit că cireșele ar avea un efect mai mare decât analgezicele și după cum știi, primele sunt naturale, deci nu au efecte adverse, pe când pastilele, da.
Pe lângă toate acestea, cireșele conțin o substanță numită cianidină, iar aceasta are rolul de a lupta contra inflamației.