Home  /  Boli   /  Cireşele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră în această perioadă

Cireşele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră în această perioadă

Cireșele sunt trecute pe lista „aromelor fine” a bucătarilor și distilatorilor, a nutriționiștilor și fitoterapeuților. Aceste fructe apetisante au un conținut mare de antioxidanți, extrem de benefic pentru organism.

Oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care au atacuri de cord tind să aibă un nivel scăzut de melatonină, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cireşe. De asemenea, polifenolul din cireșe poate preveni formarea de cheaguri în sânge. Antocianina, un alt compus al lor protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, împiedicând formarea de placă arterială, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele, reducând riscul de boli de inimă.

Pe lângă toate acestea, cireşele conţin potasiul, fierul, cuprul, zinc şi mangan, care ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente cheie în transportul eficient al substanţelor nutritive către organele vitale.

De asemenea, aceşti compuşi au efecte benefice si asupra funcţiilor cerebrale, protejând celulele creierului și prevenind instalarea unor boli neurodegenerative, precum demenţa sau boala Alzheimer. Melatonina este un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, migrene şi stări de anxietate.