Home  /  Nutriţie   /  Ceaiul negru şi calităţile sale inedite

Ceaiul negru şi calităţile sale inedite

Ceaiul negru reprezintă rezultatul oxidării complete a frunzelor de Camellia Sinensis înainte de a fi uscate. Potrivit experţilor, culoarea neagră a frunzelor este dată de această oxidare completă pe care o suferă planta.

De asemenea, trebuie spus că acest ceai deţine un conţinut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP şi K. Aceste frunze conţin ingrediente precum catechine, polifenoli şi flavonoizi care influenţează neurotransmiţătorii din creier, importanţi în combaterea stresului.

Pe lângă toate acestea, cafeina, teobromina sau teofilina au un efect revigorant asupra sistemului nervos şi protejează corpul de afecţiunile de tip cardiovascular. Dacă ajungeţi în situaţia să îl consumaţi în mod regulat, trebuie să ştiţi că ceaiul negru previne bolile de inimă şi diminuează valoarea colesterolului şi a trigliceridelor.

Este indicat pentru cei care sunt hipotensivi, fiind un bun stimulator cardiac, dar şi celor care au probleme cu rinichii. Supraponderalii şi diabeticii ar trebui să-l includă în dieta, mai ales că cercetările au arătat că doua ceşti pe zi de ceai negru pot preveni diabetul zaharat.

Potrivit nutriţioniştilor, ceaiul negru conţine mai multă cofeină decât ceaiul verde, însă mai puţină decât cafeaua. De aceea, este considerat un bun înlocuitor al cafelei, dar trebuie consumat cât mai devreme, în timpul dimineţii. În cazul în care veţi consuma mai mult de două căni pe zi, riscaţi să nu dormiţi, să fiţi agitaţi şi nervoşi.

 

Call Now Button