Home  /  Alimentaţie   /  Ce efect are o singură doză de Coca-Cola asupra organismului

Ce efect are o singură doză de Coca-Cola asupra organismului

Deşi este o băutură iubită şi consumată de milioane de oameni la nivel global, Coca Cola este o bautură cu efecte deloc sănătoase asupra organismului. Un nou experiment pus la cale de un farmacist din Marea Britanie, arată ce efect are Coca-Cola în organismul nostru, la doar o ora după ce consumăm o doză de 330 ml.

Farmacistul Niraj Naik, a postat pe blogul său, The Renegade Pharmacist, efectele pe care le are Coca-Cola în organismul nostru, la scurt timp după ce consumăm o cutie de 330 ml.

În primele 10 minute: echivalentul a 10 linguriţe de zahăr, adică doza maximă recomandată pe zi pentru un adult, ajunge în organismul nostru.

În 20 de minute: nivelul de zahăr din sânge este atât de ridicat încât poate genera o criză de insulină. Ficatul nostru răspunde şi transformă zahărul în grăsime.

În 40 de minute: Organismul absoarbe cofeina din băutură. Pupilele se dilată, presiunea sângelui creşte, iar ficatul “arunca” zahăr în sistemul circulator. Receptorii de adenozină sunt blocaţi acum şi nu mai simţi starea de oboseală.

În 45 de minute: Organismul produce mai multă dopamină, stimulând centrii nervoşi ai plăcerii din creier.

În 60 de minute: După o oră, efectul diuretic al cafeinei iţi provoacă necesitatea de a urina. Când asta se întâmplă, vei elimina calciul, magneziul şi zincul care în mod normal ar fi fost asimilate în oase, precum şi natriul, electroliţii şi apa. Apoi urmează o scădere a glicemiei şi este posibil să devii iritat şi leneş. În acest moment ai eliminat prin urină întreaga cantitate de apă din suc, împreună cu nutrienţii la care aderase şi acidul fosforic cu scopul de a hidrata organismul şi a-ţi întări oasele şi dinţii.

Call Now Button