Home  /  Uncategorized   /  Cardiologie Intervenţională şi Îngrijiri Medicale Paliative la ELYTIS Hospital – BZI – 2.09.2014

Cardiologie Intervenţională şi Îngrijiri Medicale Paliative la ELYTIS Hospital – BZI – 2.09.2014

BUNA ZIUA IASI

LINK ARTICOL

DATA: Marti, 02 Septembrie 2014

Situat in centrul orasului, pe Str. Saulescu Nr. 43 A, ELYTIS Hospital si-a deschis portile zilele acestea. Avand o suprafata totala de 4500 mp si beneficiind depersonal medical de exceptie, tehnologie si echipamente medicale deultima generatie, spitalul pune, pentru inceput, la dispozitia pacientului, toate capacitatile sale de expertiza si inovare in cadrul unei moderne Sectii de Cardiologie Interventionala si a unei Sectii de Ingrijiri Medicale Paliative.
Spitalul are 152 de paturi, defalcat pe urmatoarele specializari: 56 – paliatie, 14 – neonatologie, 14 – obstetrica ginecologie, 24 – specialitati chirurgicale, 22 – medicina interna, 16 – cardiologie, 6 – terapie intensiva. Cardiologia interventionala este o specialitate care se situeaza intre cardiologie si chirurgia cardiaca. Avantajele acesteia sunt importante pentru pacient, scutindu-l de interventia chirurgicala, rezolvand mai multe tipuri de maladii cardiace, nu numai coronariene. Costurile cardiologiei interventionale sunt mult mai mici fata de cele chirurgicale. In strainatate, aproximativ doua treimi din totalitatea pacientilor cu boli cardiologice sunt supusi angioplastiei coronariene si doar o treime sunt rezolvati chirurgical.

ELYTIS Hospital dispune de echipament medical performant, facand posibile proceduri complexe precum angioplastia coronariana, angiografia arterelor viscerale cu implant de stent. Toate aceste proceduri sunt realizate de o echipa de profesionisti, coordonati de dr. Mihai Rotar, medic primar cardiolog. Specializat in Germania in cardiologie interventionala, dr. Rotar are o vasta experienta in tratamentul interventional al cardiopatiei ischemice (angina pectorala, infarctul miocardic).

Efectueaza anual peste 1.500 de interventii complexe cu implantare de stenturi la nivelul arterelor coronare, carotide, renale, membrelor superioare si inferioare. Este specializat in implantarea de stimulatoare cardiace permanente si temporare. De asemenea, ELYTIS Hospital vine in intampinarea unei nevoi crescande de servicii de ingrijiri medicale paliative, prin punerea la dispozitia pacientilor a unei sectii moderne cu 56 paturi. Toate interventiile realizate aici sunt menite sa asigure o cat mai buna calitate a vietii pacientului si persoanelor apropiate acestuia,  in paralel cu tratamentele active curative.  Intreg personalul clinic este instruit in modele de comunicare empatica si suport emotional si poate construi o relatie terapeutica eficienta cu pacientul si familia acestuia.

„Cererea in continua crestere de servicii medicale prompte, de inalta calitate si probitate profesionala, cu echipamente de ultima generatie a stat la baza infiintarii unui nou spital cu capital privat in Iasi. Pe o piata medicala care necesita continuu investitii, ELYTIS Hospital isi propune sa dezvolte o cultura a sanatatii in beneficiul omului. Ne dorim sa oferim pacientilor nostri nu doar solutia medicala adecvata la cele mai inalte standarde, dar si o abordare profund umana a relatiei medic-pacient. Deschidem acum spitalul cu cele doua sectii mentionate mai sus, urmand ca, in curand, sa oferim pacientilor servicii de inalta calitate pentru obstetrica-ginecologie, neonatologie, specialitati chirurgicale si policlinica multidisciplinara”, ne precizeaza managerul spitalului, ing. Dumitru Constantinescu.

Dincolo de specializare si profesionalism, ELYTIS Hospital pune la dispozitia pacientului un mediu placut, care inspira siguranta si faciliteaza interactiunea dintre pacient si personalul medical.

Call Now Button