Home  /  Nutriţie   /  Calităţile uleiului de rapiţă

Calităţile uleiului de rapiţă

Uleiul de rapiţă este un aliment care ar trebui consumat constant datorită numeroaselor sale calităţi vindecătoare. Uleiul de rapiţă este bogat în acizi graşi omega 3, iar unii specialişti susţin că are un conţinut mai mare decât uleiul de măsline. Conform experţilor, este foarte rezistent la oxidare şi poate fi păstrat la loc întunecat şi răcoros, chiar un an de zile. Uleiul presat la rece este mai sensibil decât cel prelucrat la cald şi se oxidează mai uşor, de aceea trebuie păstrat în frigider.

Conţinutul uleiului de rapiţă

Uleiul de rapiţă conţine acizi graşi poli-nesaturaţi – 36%, acizi graşi mono-nesaturaţi – 58% şi acizi graşi saturaţi – 6%. Medicii susţin că dacă veţi consuma ulei de rapiţă, acest aspect contribuie la diminuarea colesterolului „rău” şi la creşterea celui bun.

Potrivit sursei citate, acest tip de ulei este foarte util pentru salate, pentru pregătirea preparatelor din carne, peşte şi legume.

De reţinut este faptul că uleiul de rapiţă este cel mai sănătos dintre toate uleiurile folosite la gătit.