Caută doctor

Calităţile uleiului de cocos

11/07/2016

Destul de controversat iniţial în comunitatea medicală din cauza conţinutului sau de grăsimi saturate, în urma cercetărilor aprofundate, uleiul de cocos, şi-a redobândit prestigiul. Acesta conţine în procent de peste 90% grăsimi saturate.

Chiar dacă prin consumul uleiului de cocos se pare că nu aveţi cum să limitaţi sau să evitaţi aportul de grăsimi saturate este important să reţineţi că nu toate grăsimile de acest tip se comportă în organism în acelaşi fel. Uleiul de cocos, graţie procentului ridicat de acid lauric este, de fapt, benefic pentru organism.

Un studiu recent  efectuat pe animale a demonstrat că uleiul de cocos vindecă rănile. Un alt studiu, efectuat pe oameni, a demonstrat că acest tip de ulei hidratează şi reduce pierderea de apă în cazul pielii uscate.

Datorită efectului antibacterian şi antifungic, femeile folosesc uleiul de cocos drept hidratant pe timp de noapte. Acesta trebuie aplicat pe faţă şi pe gât prin mişcări circulare.

Poţi să adaugi puţin ulei de cocos peste machiaj şi să-l laşi lucreze. Iţi va face faţa mai luminoasă şi va înlătura orice semn de oboseală. În plus, nu conţine nici  pe departe la fel de multe chimicale precum un produs cosmetic de acest gen.

Uleiul de cocos înlătură chiar şi rimelul rezistent la apă. Îl poţi aplica pe faţă dor cu ajutorul unei dischete demachiante. Odată ce ai terminat, spală-ţi faţa ca de obicei. Tenul tău va rămâne delicat şi hidratat.

 

Call Now Button