Berea poate preveni diabetul de tip II
De cele mai multe ori berea este asociată doar cu alcoolul şi astfel nu te poţi gândi că această băutură, consumată în cantităţi moderate, poate să aibă calităţi cu adevarat benefice pentru organism.
Ultimile studii efectuate de cercetători au demonstrat că datorită conţinutului său de micro şi macronutrienţi, berea, consumată moderat şi însoţită de o dietă bogată în legume, fructe şi peşte (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariţiei diabetului.
Un alt studiu ne relevă faptul că berea poate fi chiar recomandată în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea ştie, dar un consum moderat de bere nu îngraşă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de alta parte, ingredientele berii au proprietăţi benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier şi calciu al berii, berea putând să facă parte dintr-un stil de viaţă sănătos.