Home  /  Nutriţie   /  Beneficiile extraordinare ale maslinelor

Beneficiile extraordinare ale maslinelor

Vă vom prezenta câteva dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să consumaţi măsline zilnic:

Lupta împotriva cancerului

Specialiştii din domeniu au realizat un studiu care ne arată că în măsline se gaseşte în cantităţi mari acid măslinic, o substanţă care combate celulele canceroase. De asemenea conţin un compus cunoscut sub numele de triterpenoid, care ajută la distrugerea celulelor canceroase de la nivelul stomacului, sânilor şi prostatei. Pe de altă parte, vitamina E din măsline neutralizează radicalii liberi prevenind deteriorarea ADN-ului.

Pastrează inima sănătoasă

Maslinele conţin cantităţi mari de acizi graşi mononesaturaţi, care scad tensiunea arterială şi nivelul colesterolului rău din sânge. Acidul oleioc este unul dintre cei mai importanţi acizi graşi care se găsesc în compoziţia măslinelor. Acesta impiedică oxidarea colesterolului rău pe vasele de sânge, scăzând astfel considerabil riscul apariţiei bolilor de inimă.

Protejează ochii

Măslinele conţin acizii grasi Omega-3 care protejează ochii de afecţiuni precum degenerescenţa maculară şi sindromul de ochi uscat. În plus, substanţele din măsline ajută şi la drenarea fluidelor de la nivelul ochilor, scăzând riscul creşterii tensiunii intraoculare şi, implicit, a apariţiei glaucomului. Măslinele conţin şi o cantitate însemnată de viatamina A, care îmbunătăţesc şi vederea nocturnă, scăzând riscul apariţiei cataractei.

Întăresc oasele

Cercetatorii au demonstrat că măslinele conţin micronutrimenţi care au proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, contribuind la prevenirea afecţiunilor articulare. Pe lângă aceste proprietăţi, polifenolii din măsline cresc nivelul osteocalcinei din corp, o proteină necesară menţinerii sănătăţii oaselor şi articulaţiilor.

Susţine sistemul digestiv

De asemenea măslinele reprezintă o sursă excelentă de fibre dietetice. 200 de grame de măsline oferă aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre. Consumându-le constant iţi menţii buna funcţionare a sistemului digestiv, întrucât peristaltismul intestinal este îmbunătăţit, iar apetitul pentru alimente bogate în grăsimi şi zaharuri este scăzut.

Call Now Button