Home  /  Nutriţie   /  Avocado, fructul minune pentru organism

Avocado, fructul minune pentru organism

Avocado este un fruct minune care nu ar trebui să lipsească de pe mesele noastre. Are nu mai puţin de 20 de vitamine şi minerale şi un conţinut bogat de fibre şi grăsimi sănătoase. Astfel, este un fruct preţios pentru organism, fiind de ajutor în prevenirea mai multor afecţiuni.

Te fereşte de bolile de inimă şi menţine sănătatea ochilor

Datorită conţinutului bogat de potasiu, circa 150 de grame per fruct, avocado este un nutrient foarte important în prevenirea hipertensiunii arteriale sau a bolilor cardiace în general. De asemenea, avocado conţine şi cei doi nutrienţi  importanţi, luteina şi zeaxantina, care protejează ochii împotriva apariţiei cataractei şi a problemelor musculare.

Având un conţinut bogat de antioxidanţi şi de vitaminele C şi E, acest fruct consumat constant ajută creierul, prevenind problemele de memorie.  Astfel, este indicat să mănânci câte un fruct de avocado zilnic.

Ajută sistemul imunitar

Trebuie consumat atât de copii cât şi de persoanele în vârstă, în special în zilele friguroase de iarnă, când răcelile pândesc la tot pasul. Are un conţinut bogat de vitaminele C, E şi K, ajutând la menţinerea unui sistem imunitar puternic.

Este recomandat şi în curele de slăbire

Un avocado are aproximativ 50 de calorii, ceea ce îl recomandă în curele de slăbire şi asigură aproape 30% din necesarul zilnic de fibre. Este indicat să-l consumi la micul dejun.  Îl poţi adăuga în sucuri proaspete sau salate. Un alt lucru important este că avocado creşte şi senzaţia de saţietate, simţindu-te sătul după masă.

Call Now Button