Home  /  Boli   /  Alternează aceste alimente pentru a avea o inimă sănătoasă

Alternează aceste alimente pentru a avea o inimă sănătoasă

Sănătatea este cel mai de preţ lucru, însă, din păcate, mulţi dintre noi ne dăm seama de acest aspect abia atunci când o pierdem.

Pentru a fi sănătos trebuie să consumi şi hrană de calitate. Pe lângă stilul de viaţă activ şi lipsa exceselor de orice fel, o dietă bazată pe alimente sănătoase contribuie din plin la buna funcţionare a organismului, la păstrarea tonusului bun şi la menţinerea sănătăţii fizice şi psihice.

Vă prezentăm în rândurile de mai jos o listă de alimente sănatoase pentru corpul tău, în special pentru inimă, alcătuită de nutriţionişti germani.

Alimente sănătoase pentru inimă

  • Varza -conţine fier şi potasiu, necesare inimii şi circulaţiei sangvine;
  • Broccoli – previne atacurile de cord şi ateroscleroza prin conţinutul de calciu, fier şi caroten;
  • Ridichea– apără împotriva atacurilor de cord;
  • Portocala– are puţine calorii, conţine vitamina C şi scade valoarea colesterolului din sânge; Morcovul – protejează inima datorită acidului folic şi bioflavonoidelor din conţinutul său;
  • Peştele– acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri;
  • Ceapa– îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia sangvină, scăzând tensiunea arterială;
  • Usturoiul– previne accidentele vasculare cerebrale datorită conţinutului ridicat de alicină;
  • Sparanghelul– curăţă cordul şi vasele mari de sânge;
  • Uleiul de măsline -energizează inima şi reduce colesterolul;
  • Somonul– este o sursă de acizi graşi Omega 3 care reduc nivelul trigliceridelor din sânge;
  • Dovleacul – are efecte benefice în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă;
  • Cartoful– protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare şi oferă o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular;
  • Roşiile– normalizează tensiunea arterială, fiind diuretice eficiente;
  • Măslinele– reduc colesterolul rău şi scad tensiunea arterială;
  • Mărul – conţine peste 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia sistemului vascular;
  • Fasolea neagră– o singură cană de fasole furnizează între 120 şi 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac;
  • Murele– sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului;
  • Piersicile– conţin vitamine şi oligoelemente ce protejează inima;
  • Rubarba– scade tensiunea arterială şi fortifică inima;
  • Grapefruit-ul– previne obstrucţiile vasculare şi tromboza datorită unei enzime speciale;
  • Prunele– previn tromboza;
  • Afinele– pigmentul lor albastru ajută vasele sanguine să devină mai elastice;
  • Porumbul – conţine vitaminele D şi K;
  • Ardeiul iute– previne creşterea nivelului de zahăr din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii;