Home  /  Boli   /  Alimentele care te ajută să scapi de pofta de dulce

Alimentele care te ajută să scapi de pofta de dulce

Foarte multe persoane au o problemă reală când vine vorba despre consumul de alimente dulci. Din păcate, mai toate alimentele dulci au în componenţa lor zahăr, care, în cantităţi mari, creează probleme serioase de sănătate. De asemenea, cu cât reduci consumul de zahăr cu atât iţi vine să mănânci mai mult.

Pentru a evita această problemă iţi vom prezenta câteva alimente care te vor ajuta să pacăleşti pofta de dulce:

Uleiul de cocos – chiar dacă este un aliment bogat în grăsimi saturate, uleiul de cocos poate fi unul dintre acele alimente care te ajută când pofteşti zahăr. Două linguriţe de ulei de cocos alină pofta de dulce şi oferă o senzaţie lungă de saţietate.

Ceaiul de lemn dulce – orice ceai dulce, în mod natural, te poate ajuta să scapi de nevoia de a da buzna la raftul cu bunătăţi interzise. Apropo! Evitaţi să mai ţineţi în casă astfel de produse, deoarece tentaţia va fi mare.

Cartofii dulci – aceştia sunt în mod natural dulci. Este recomandat să-i tai în bucăţi, să-i ungi cu ulei de cocos şi să le adaugi un praf de scorţişoară şi paprika afumată înainte de a-i coace. O porţie de cartofi dulci, astfel pregătiţi, face parte din categoria de alimente care te ajută să lupţi cu pofta de zahăr.

Morcovii – morcovii sunt plini de fibre, care te ajută să te saturi, de indulcitori naturali şi dacă îi mănânci cu guacamole, deja ai o masă sănătoasă şi savuroasă fără carne.

Untul de alune – este unul dintre cele mai eficiente alimente care te ajută când pofteşti zahăr. Spre exemplu, untul de migdale este mai dulce, la fel şi cel din caju. În plus, sunt pline de grăsimi şi proteine ce oferă senzaţia de saţietate.

Ciocolata neagră – ciocolata neagră are multe beneficii pentru sănătate, mai ales dacă are un conţinut crescut de cacao. Este poate cel mai savuros dintre aceste alimente care te ajută când pofteşti zahăr.

Call Now Button