Home  /  Boli   /  Alimentele care ne scapă de stres

Alimentele care ne scapă de stres

În general, situațiile stresante determină organismul să funcționeze în modul ,,supraviețuire”, sub efectul unor hormoni de stres – cortizolul şi leptină – metabolismul încetinește, iar corpul începe să stocheze ,,rezerve de combustibil”, mai precis de grăsime. Aceasta se depune în special în zona abdomenului, pe brațe și picioare.

Iată câteva alimente care ne ajută în astfel de situaţii:

Fructele de pădure

Căpșunile, zmeura, murele și afinele sunt cea mai bună alegere atunci când simți nevoia de un desert sau o gustare dulce. În plus, fructele de pădure sunt renumite pentru conținutul lor bogat în antioxidanți, care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature asociată, de altfel, cu stresul.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este benefic pentru calmarea sistemului nervos, dar previne și infecțiile, întrucât conține o substanță numită acid hipuric. De asemenea, infuzia de mușețel reglează problemele digestive precum crampele stomacale și constipație, simptome comune pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil provocat de stres.

Ciocolata neagră

Cercetările recente susțin că 40 de grame de ciocolată neagră consumate zilnic ne pot ajuta să facem față stresului, deoarece ciocolata stimulează eliberarea de endorfine și provoacă o ușoară stare de euforie. Alege întotdeauna ciocolata care conține cel puțin 70% cacao pură.

Nucile

Miezul de nucă reglează nivelul glucozei din sânge și reduc astfel pofta de zahăr, asta în timp ce reglează apetitul și sprijină metabolismul. Nu în ultimul rând, nucile conțin complexul de vitamine B, zinc, magneziu și uleiuri omega, adică compuși recomandați în combaterea stresului.

Țelina

În general, stresul afectează calitatea somnului, provocând insomnii. Țelina conține triptofan, un compus care stimulează secreția de serotonină, un neurotransmițător cu rol esențial pentru starea de bine și somn.

Uleiurile Omega-3

Studiile recente au arătat că persoanele care consumă suplimente alimentare cu ulei de peşte, pe o perioadă mai lungă de o lună, au experimentat mai puţin stres mental în măsurătorile sănătăţii cardiovasculare, decât cei care nu le-au consumat.

Call Now Button