Home  /  Boli   /  Alimentele care iţi scad şansele de a rămâne însărcinată

Alimentele care iţi scad şansele de a rămâne însărcinată

A aduce pe lume un copilaş este cel mai înălţător sentiment pentru o femeie, iar acest aspect nu este întotdeauna chiar atât de uşor de realizat.

Spre exemplu, există o serie de alimente care îţi scad şansele de a rămâne însărcinată:

Alcoolul – consumul excesiv de alcool afectează nivelul de estrogen şi progesteron, care pot împiedica ovulaţia, deci şi apariţia unei sarcini.

Zahărul – zahărul în exces scade tensiunea arterială, dereglând totodată şi hormonii implicaţi în procesul de reproducere.

Cafeaua – cofeina în exces afectează fertilitatea, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunţi complet la cafea, ciu că ar trebui să limitezi consumul de cafea la 200 mg pe zi.

Peştele bogat în mercur – tonul, peştele-spadă sau rechinul trebuie evitate pentru că au un conţinut ridicat de mercur.

Soia – boabele de soia conţin o formă de estrogen, care poate cauza un dezechilibru hormonal în organismul tău. Dezechilibrele hormonale afectează ovulaţia.

Call Now Button