Home  /  Nutriţie   /  Alimente care cresc şi reglează nivelul de dopamină în corp
a

Alimente care cresc şi reglează nivelul de dopamină în corp

Dopamina este un neurotransmiţător din creier care face ca organismul să aibă o greutate potrivită. Dopamina ofera suport pentru creier, ca să genereze suficientă energie pentru corp. Dopamina stimulează inima şi reglează datele care ajung la nivelul creierului, dând voie oamenilor să cunoască sentimentul de plăcere. Nutritioniştii susţin că dopamina din corpul uman este stimulată de consumul anumitor alimente.

Bananele şi căpşunile 

Ca să aveţi parte de o astfel de substanţă în corp, trebuie să mâncaţi banane şi capşuni, deoarece acestea conţin tirozina,care ajută la reglarea şi stimularea nivelurilor de dopamină, determinând creşterea capacităţii de memorie.

Sfecla

Este bine să vă alimentaţi cu anumite legume, care au rol în creşterea producţiei de dopamină din corp. Una dintre aceste legume este sfecla, care dă organismului aminoacidul numit betaină, care reglează dopamina. În plus, nutriţioniştii au constatat că şi anghinarea şi avocado determină creşterea nivelurilor de dopamină.

 

Merele

Merele conţin quercetina, un antioxidant care ajută în prevenirea bolilor neurodegenerative prin producţia consistentă de dopamină. Pe lângă aceste fructe, este bine să consumaţi căpşuni, afine sau prune, dat fiind faptul că şi acestea au calităţi energizante şi sunt producătoare de dopamină.

Migdale şi seminţe de susan

De asemenea este recomandat să mâncaţi migdale, seminţe de susan şi dovleac în stare crudă. Pe langă migdale, mai multe plante medicinale comune, obişnuite, sunt cunoscute a ajuta la reglarea nivelului de dopamină: ginsengul, armurariul, trifoiul roşu şi menta.

 

Call Now Button