Află la ce riscuri te expui atunci când amâni mersul la toaletă
Pot exista o gramadă de motive – o întâlnire de afaceri prelungită, o coadă lungă la magazinul din colţ sau pur şi simplu tipul de zi interminabilă care te face să uiţi de nevoile fiziologice. Toate aceste aspecte sunt foarte nocive pentru organism. Fiecare dintre noi „s-a ţinut“ de multe ori şi din diverse motive, aşadar ştim cum este. Insă puţini dintre noi realizează faptul că nu este deloc indicat pentru sănătatea sistemului urinar.
Vezica urinară adultă poate reţine între 450 şi 550 mililitri. Deja la 400 de mililitri apare dorinţa impetuoasă de a urina. În general, senzaţia că trebuie să urinezi apare atunci când vezica urinară se umple peste 250 ml. Însă, dacă te abţii, te supui riscului de infecţii urinare, uneori denumite şi boala taximetristului din cauza numărului de ore petrecute fără a vizita o toaletă, de probleme cu erecţia şi chiar poţi face incontinenţă urinară, adică imposibilitatea de a te mai abţine (te scapi peste tot şi in cele mai nepotrivite situaţii).
Dacă te gândeşti că vezica ta va exploda dacă nu mergi la baie urgent, lucrurile nu stau chiar aşa. Mai degrabă, muşchii care există în jurul vezicii şi care gestionează urinarea „la comandă” slăbesc şi la bătrâneţe ajungi să pierzi complet capacitatea de control asupra procesului. Adică ajungi să porţi scutece, ceea ce e bine să amâni pe cât posibil.