Află de ce urzicile nu trebuie consumate în exces
Poate fi considerată un simbol al venirii primăverii, creşte pretutindeni şi este o plantă apreciată pentru calităţile sale medicinale. Urzicile conţin multe vitamine (A, B2, C, K), un număr mare de amnioacizi, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc.), substanţe proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc.
Mulţi dintre noi nu ştiu, însă, că atunci când sunt consumate în catităţi mari, urzicile duc la mărirea coagulabilităţii sângelui. De asemenea, urzicile sunt contraindicate persoanelor care au hipertensiune arterială, aterioscleroză, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterină provocată de fibroame şi mioame. La vârstnici poate agrava tromboflebita.
Consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic, datorită acţiunii sale diuretice. Cei care consumă în mod repetat planta de urzică trebuie să aibă grijă că în dieta lor zilnică au introdus destul potasiu.
Un alt aspect extrem de inportant, dovedit de către specialişti, este că urzica determină contracţiile uterului, deci şi femeile gravide ar trebui să se ferească de consumul de urzică.