Home  /  Boli   /  Află de ce trebuie să reduci consumul de cartofi înainte de a rămâne însărcinată

Află de ce trebuie să reduci consumul de cartofi înainte de a rămâne însărcinată

Un studiu publicat recent într-un jurnal medical britanic şi citat de AFP, susţine faptul că femeile care consumă mulţi cartofi înaintea unei sarcini ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta diabet în timp ce sunt însărcinate.

Diabetul gestaţional apare la femeile gravide spre sfârşitul celui de-al doilea trimestru de sarcină şi trebuie ţinut sub monitorizare şi tratat, deoarece comportă un risc atât pentru mamă cât şi pentru copil.

Cartofii sunt unul dintre cele mai populare produse alimentare din lume, iar utilizarea lor este încurajată în numeroase ţări, deşi unele studii estimează că aceştia pot avea un efect negativ asupra nivelului de zahăr din sânge, din cauza conţinutului lor ridicat de amidon.

După luarea în considerare a altor factori de risc pentru această boală, cum ar fi vârsta, activitatea fizică şi obezitatea, echipa de cercetători a constatat că femeile care consumă mulţi cartofi (peste 5 porţii pe săptămână) prezintă un risc cu 50% mai mare de a dezvolta diabet în timpul sarcinii decât cele care consumă mai puţin de o porţie de cartofi pe săptămână.