Caută doctor

Află de ce este bine să consumi vin fiert

05/12/2018

În timpul anotimpului rece, vinul fiert împreună cu mirodenii ca scorţişoara, piperul şi cuişoarele îl transformă într-un duşman de temut al răcelilor datorită substanţei numită resveratrol care are proprietăţi antiinflamatorii dar şi principiilor active din mirodenii.

Studiile realizate de către cercetători au scos la iveală faptul că persoanele care consumă două pahare de vin roşu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decât cei care se abţin de la consumul acestei băuturi.

S-a dovedit că resveratrolul are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii fizice generale din moment ce multe boli şi maladii sunt atribuite inflamaţiilor.

Scorţişoara măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, stimulează memoria, încetineşte căderea părului şi ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanţi ne menţine tinereţea şi combate stresul.

De asemenea, cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, care a făcut subiectul a numeroase studii de prevenire a toxicităţii produse de poluanţii din mediu (precum tetraclorura de carbon) şi studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.