Home  /  Boli   /  Află cum poţi scăpa de balonare într-un mod natural

Află cum poţi scăpa de balonare într-un mod natural

După cum bine ştiţi balonarea este o tulburare intestinală, cauzată în general de obiceiurile alimentare dezordonate. Acestea determină producerea unei cantităţi mai mari de gaze în stomac decât în mod normal. La femei, spre exemplu, balonarea apare mai frecvent înaintea ciclului menstrual.

Pentru a scăpa de această problema într-un mod natural, încearcaţi să consumaţi limonadă din ghimbir, mentă, lămâie şi castravete, la care se poate adauga şi puţină miere.

Trebuie să stiţi că lămaia conţine acid citric, care ajută la arderea grăsimilor consumate. De asemenea, ajută digestia şi împiedică apariţia gazelor intestinale. Pe lângă toate acestea, lamaia vă oferă energie şi stimulează organismul.

Ghimbirul este de asemenea indicat pentru balonare, deoarece conţine un compus numit „gingerol” care te ajută să arzi grăsimile. În plus, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi are efecte antiinflamatoare.

Nici menta nu se lasă mai prejos deoarece ajută digestia şi previne apariţia bolilor de colon. Este recomandată şi persoanelor care au greţuri. Castravetele, un alt ingredient folosit pentru a prepara această limonadă, conţine multă apă. Din acest motiv, are efect diuretic şi elimină toxinele din corp.

Pentru a pregăti această limonadă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 litri de apă, câteva frunze de mentă, o lămâie, un castravete, două linguriţe de miere şi două linguriţe de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare.

Este nevoie să puneţi la fiert menta în 200 de ml de apă. Când fierbe, lasă infuzia la răcit pentru cinci minute, după care, se pregăteşte sucul de lămâie. Tot ce trebuie să faceţi este să stoarceţi lămâia şi să daţi pe răzătoare coaja, care se va pune la final în limonadă.

Puneţi apoi în blender castravetele curăţat, iar rezultatul obţinut se pune peste infuzia de mentă si sucul de lamaie. Toate ingredientele se amestecă bine şi se pun într-un recipient, peste care se adaugă 1,5 litri de apa. La final se adaugă ghimbirul ras şi coaja de lămâie. Se pot adăuga şi câteva frunze de mentă.

Avantajul acestei băuturi gustoase şi răcoritoare este că poate fi ţinută în frigider şi poate fi băută fără probleme după fiecare masă.

 

Call Now Button