Home  /  Boli   /  Află cum poate afecta alcoolul masa osoasă a tinerilor

Află cum poate afecta alcoolul masa osoasă a tinerilor

Tinerii caută mereu să iasă din monotonie iar pentru a reuşi acest lucru, cei mai mulţi dintre ei apelează la alcool. Acesta poate crea o stare de bine, perfectă pentru distracţie şi socializare, însă, atunci când devine o obişnuinţă consumul de alcool poate influenţa formarea oaselor la tineri, iar rezultatele au consecinţe pe termen lung.

Oamenii de ştiinţă susţin că acest obicei poate degrada atât organele, cât şi oasele. Alcoolismul reprezintă principalul factor ce creşte riscul apariţiei osteoporozei, deoarece duce la declinul masei osoase şi la deteriorarea metabolismului osos.

Practic, persoanele ce consumă alcool regulat şi în exces în tinereţe îşi degradează oasele înainte ca acestea să ajungă la maturitate.

Studiile au fost realizate pe porci, carora li s-a oferit un amestec de alcool şi suc de mere în funcţie de masa corporală, de două ori pe săptămână. Un alt grup de control a primit doar suc de mere. Specialiştii au prelevat probe de sânge pentru a determina nivelul metabolismului osos şi muscular.

În a doua fază, cercetătorii au examinat oasele porcilor la două luni după experiment, iar rezultatele au sugerat  că procesul de formare a acestora s-a redus la animalele ce au consumat alcool . Experţii susţin că şi în cazul oamenilor se poate ajunge la astfel de probleme.

Call Now Button