Home  /  Boli   /  Află ce spun specialiştii despre consumul ficatului de pui

Află ce spun specialiştii despre consumul ficatului de pui

Ficatul de pui este un aliment apreciat de foarte mulţi oameni, iar acest aspect este unul pozitiv, deoarece are un aport important de nutrienţi pentru organism.

Ficatul de pui reprezintă o sursă excelentă de fier, astfel că în 100g de ficat se găsesc aproximativ 7-12g de fier. De asemenea, este o sursă foarte bogată de zinc şi seleniu, minerale ce joacă un rol important în stimularea imunităţii.

Ficăţeii de pui conţin şi o cantitate mare de vitamina B12. Această vitamină contribuie la producerea globulelor roşii şi, de regulă, previne anemia.

Ficatul de pui este, totodată, o sursă excelentă de vitamina A, care protejează şi îmbunătăţeşte vederea.

Specialiştii susţin că ficatul de pasăre nu trebuie să lipsească nici din dieta celor mici.

Pentru o mai bună asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci când mâncăm ficăţeii de pui să îi stropim cu puţină zeamă de lămâie. Vitamina C din lămâie stimulează asimilarea fierului din ficat.

În anumite situaţii ficatul de pui poate deveni toxic pentru organism

Ficatul de pui calitativ trebuie să fie de culoare maro, cu o nuanţă bordo. Dacă are o culoare deschisă, galbenă sau o nuanţă foarte închisă nu merită să fie cumpărat, deoarece poate exista riscul ca pasărea să fi fost bolnavă.

În cazul animalelor crescute în condiţii improprii, mai multe studii au evidenţiat acumularea unor metale grele în organele acestora, în special în ficat.

De asemenea, au fost descoperite elemente precum arsenicul, cadmiul sau plumbul, în doze care pot pune în pericol sănătatea organismului uman.

Astfel, dacă nu cunoaşteţi provenienţa ficatului pe care îl cumpăraţi, ar fi mai bine să evitaţi consumarea acestui organ.