Home  /  Boli   /  Află ce spun nutriţioniştii despre consumul şoricului de porc

Află ce spun nutriţioniştii despre consumul şoricului de porc

Şoricii de porc sunt o delicatesă pe care românii o consumă mult în perioada sărbătorilor. Nu de puţine ori, însă, s-a spus despre soricii de porc că sunt bombe calorice, proteine de slabă calitate, fără valoare nutritivă şi un aliment greu de digerat.

Nutritioniştii susţin însă contrariul. Soriciul are un conţinut scăzut de grăsime (aproximativ 15%), fiind, de fapt, o proteina pură. Aceasta nu are acelaşi profil de aminoacizi cu proteina musculară, dar asta nu înseamnă că este o proteină de slabă calitate, aşa cum a fost catalogat în mod greşit până în prezent.

În acelaşi timp, se pare că şoriciul este mult mai curat decât carnea de porc, deoarece nu conţine atât de multe enzime, hormoni, peptide bioactive, factori de creştere sau inflamatori.

Într-adevăr, pentru a digera şoricul de porc este nevoie de un sistem digestiv puternic. Practic, dacă ai dinţi sănătoşi, aciditate mare în stomac şi apoi enzime proteolitice produse de pancreas, şoricul nu poate crea niciun fel de problemă persoanei care-l consumă.