Home  /  Boli   /  Află ce schimbări poate produce în crierul tău consumul de carne procesată

Află ce schimbări poate produce în crierul tău consumul de carne procesată

Studiile realizate de către specialiştii din cadrul Universităţii Hopkins pe pacienţi care primesc îngrijire pentru simptomele maniacale au dezvăluit că aceste persoane consumau chiar de trei ori mai multe produse din carne procesată decât pacienţii care erau trataţi pentru alte afecţiuni psihiatrice.

Astfel, cărnurile tratate cu nitraţi au fost asociate perioadelor extinse de hiperactivitate, insomnie şi pierdere a atenţiei în cazul persoanelor cu episoade maniacale.

Oamenii de ştiină încearcă să desluşească mecanismul din spatele acestei asocieri, iar testele realizate pe şoareci hrăniţi cu pastramă au dezvăluit o creştere a mişcărilor şi o alterare a semnalelor din hipocampus. Schimbările au fost observate şi în microflora intestinală a animalelor, fapt ce sugerează o posibilă legătură între nitraţi şi efectele lor asupra sistemului nervos.

Împreună, rezultatele sugerează existenţa unei legături între o dietă bogată în pastramă, salam şi alte alimente cu carne procesată şi dezvoltarea afecţiunilor asociate maniei, în cazul unor persoane.

Spre exemplu, afecţiunea bipolară este o problemă mintală caracterizată prin modificări dramatice ale dispoziţiei şi nivelului de energie. Aceasta include şi episoade de manie care pot dura de la câteva săptămâni la câteva luni şi poate coincide cu depresia sau psihozele.

Afecţiunea bipolară afectează una din 25 de persoane înt-un anumit moment al vieţii. Pe lângă alimentaţie, printre cauzele principale care pot declanşa această boală se numără factorii de mediu, infecţiile, sau fumatul în timpul sarcinii.