Află ce beneficii aduce organismului nucile caju
În ultima vreme nucile caju capătă din ce în ce mai multă atenţie în alimentaţia de zi cu zi. Le vedem tot mai des pe mese, în magazine, folosite ca şi gustare dar şi în foarte multe reţete. Se poate spune chiar că încep să se lupte cu şanse mari la un loc de cinste pe mese alături de omniprezentele alune cu sare şi fistic.
Iată câteva dintre cele mai importante calităţi ale nucilor caju:
Protejează inima
Potrivit cercetătorilor, consumul nucilor caju reduce riscul de boli cardiace coronariene. Specialiştii recomandă persoanelor care au probleme cu inima să consume de cel puţin patru ori pe săptămână câte un pumn mic de nuci caju crude, deoarece au un efect protector.
Excelente pentru curele de slăbire
Amestecul lor de grăsimi omega 3, fibre şi proteine conferă saţietate si împiedică apariţia senzaţiei de foame, de aceea nucile caju pot să fie consumate atunci când ţii dietă şi nu te îngraşă.
Elimiă colesterolul rău
Numeroase cercetări arată că atunci când sunt consumate în cadrul unei diete echilibrate, nucile caju şi celelalte oleaginoase scad trigliceridele şi colesterolul rău.
Previn formarea pietrelor la fiere
Potrivit unui studiu realizat pe 80.000 de femei, se pare că reprezentantele sexului frumos care consuma cel puţin 30 de grame de nuci pe săptămână, precum caju, au un risc cu 25% mai mic de a face pietre la fiere.
Întăresc oasele
Datorită conţinutul ridicat de cupru, magneziu şi calciu nucile caju protejează oasele şi întăresc sistemul osos. De asemenea, cuprul conţinut de nucile caju este vital pentru enzimele care sunt implicate în combinarea colagenului şi elastinului, dând substanţă şi flexibilitate oaselor şi încheieturilor.