Home  /  Boli   /  Află ce au descoperit cercetătorii despre copilaşii de doar doi anişori

Află ce au descoperit cercetătorii despre copilaşii de doar doi anişori

Copiii sunt un adevărat miracol, o binecuvântare pentru familia în care s-a născut. Frumuseţea şi puritatea lor este atât de profundă încât toate greutăţile pe care un părinte le poate întâmpina pălesc în faţa drăgălăşeniei lor.

Mai mult decât atât se pare că aceşti copilaşi pot să ofere adulţilor o adevărată lecţie de viaţă. Un studiu recent a scos la iveală faptul că cei mici se bucură la fel de mult atunci când îi ajută pe alţii ca şi atunci când se ajută pe ei.

Oamenii de ştiinţă au realizat un studiul pe un eşantion de 100 de copii, încercând să descopere ce determină altruismul acestora. Desigur, este în parte şi o adaptare evolutivă, dar există o motivaţie clară, care le aduce copiilor o mare bucurie.

Cercetătorii au descoperit, cu ajutorul aparaturii de specialitate, că cei mici simţeau aceeaşi bucurie atunci când ajutau pe cineva străin prin oferirea de cârlige cu care să întindă rufele, spre exemplu, ca atunci când descopereau jucării.

În cazul adulţilor, sunt puţine situaţii în care un act de bunătate vine, în general, fără vreo aşteptare pentru un câştig personal. Copiii însă o fac cu inima deschisă, fără a aştepta ceva în schimb, iar bucuria pe care aceştia o simt este cu adevărat remarcabilă.

 

Call Now Button