Află ce tip de ulei este cel mai toxic atunci când găteşti la temperaturi mari
Un cartof prăjit, spre exemplu, poate să se impregneze cu ulei până la 30 la sută. Dacă un cartof copt sau fiert are 80 kcal/gram, unul prăjit ajunge şi la 400 kcal/gram. Prima consecinţă este că îngraşă, iar de aici apar boli grave precum hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, diabet, boli cardiovasculare etc.
Specialiştii ne sfătuiesc să renunţăm la prăjirea alimentelor în uleiuri vegatale şi să folosim ulei de măsline sau de cocos. Ştii însă care este cel mai toxic ulei pe care îl poţi folosi la gătit?
Uleiul de canola, promovat ca fiind cel mai sănătos ulei, este, de fapt, cel mai dăunător sănătăţii noastre. Aldehida este o substanţă cancerigenă, eliberată atunci când uleiul de canola, dar şi alte uleiuri vegetale precum cel de floarea soarelui sau de rapiţă, atinge temperaturi crescute.
De asemenea, specialiştii ne informează ca uleiul de cocos produce aldehide în cele mai mici cantităţi. Untul este şi el recomandat la reţetele care necesită prăjirea la temperaturi înalte.
Uleiurile vegetale prăjite nu te expun numai la cancer, ci şi la probleme cardiace ori digestive. Folosite în salate, acestea nu au niciun efect negativ asupra sănătăţii noastre, ci din contră.