Află care sunt contraindicaţiile injectării acidului hialuronic
Acidul hialuronic este în prezent un ingredient des utilizat în produsele anti-aging sau de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele, serumurile sau loţiunile de corp. Din acest motiv este considerat un fel de „fântână a tinereţii”, doamnele apelând la injecţiile cu acid hialuronic pentru a preveni sau ameliora semnele îmbătrânirii pielii.
Cu toate acestea, femeile în general trebuie să cunoască şi contraindicaţiile acidului hialuronic.
Spre exemplu, femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să evite injecţiile cu acid hialuronic. De asemenea, tratamentul cu acid hialuronic nu este recomandat persoanelor cu boli autoimune, diabet sau tulburări ale sistemului imunitar.
În cazul în care urmezi un tratament cu anticoagulante sau antiinflamatoare, dar şi dacă eşti alergică la substanţele din compoziţia injecţiei, nu sunt indicate injecţiile de acest fel.
Chiar dacă este un procedeu minim invaziv, injectarea cu acid hialuronic poate avea diverse efecte secundare, precum vânătăi, roşeaţă şi umflături, care dispar însă în termen de 1-3 zile.
Pentru a preveni astfel de reacţii adverse, se recomandă evitarea anumitor medicamente cu o săptămână înainte de procedură, precum antiinflamatoarele, aspirina sau anticoagulantele.
După intervenţie se vor evita câteva zile duşurile cu apă fierbinte, sauna, solarul şi masajul zonei injectate.