Home  /  Boli   /  Află care este legătura dintre praf şi îngrăşare

Află care este legătura dintre praf şi îngrăşare

Cine s-ar fi gândit că praful poate să înfluenţeze greutatea unei persoane, indiferent că este una adultă sau nu.

Un nou studiu realizat de către cercetătorii americani, susţine că o cantitatea de praf de doar trei micrograme poate afecta celulele umane. Practic, cantităţile mici de praf de casă care conţin compuşi ai poluanţilor de mediu ar putea juca un rol în dezvoltarea celulelor grase. Aceşti compuşi, numiţi estrogenici perturbatori, pot stimula creşterea în greutate a unei persoane.

Conform studiului, celulele adipoase au acumulat un tip suplimentar de grăsimi numite trigliceride, ca rezultat al includerii prafului de casă în vasele de laborator Petri.

Compuşii endrogenici purturbatori pot fi sintetici sau naturali şi pot reproduce hormonii organismului. Dovezile din studiile pe animale au sugerat, de asemenea, că expunerea timpurie la aceşti compuşi poate duce la creşterea în greutate. Aceştia se găsesc în mod obişnuit în bunurile de consum şi, în cele mai multe cazuri, ajung în praful din casă. Praful de casă este apoi inhalat, ingerat şi absorbit prin piele.

În urma măsurătorilor efectuate, se estimează că aproximativ 50 de miligrame de praf casnic acumulat este consumat zilnic, mai ales de către copii.

De asemenea, cercetătorii au colectat probe de praf din interiorul a 11 case din Carolina de Nord, iar 7 probe de praf din cele 11 case au declanşat dezvoltarea celulelor grase şi acumularea trigliceridelor.

 

Call Now Button