Home  /  Boli   /  Aceste obiceiuri sunt mai devastatoare decât consumul de droguri

Aceste obiceiuri sunt mai devastatoare decât consumul de droguri

Chiar dacă drogurile sunt de departe cele mai periculoase pentru organism, alcoolul şi tutunul, datorită răspândirii foarte mari, provoacă cele mai multe probleme de sănătate, pentru aproximativ un sfert de miliard de oameni, un număr cu mult mai mare decât a substanţelor ilegale.

Datorită acestui fapt costurile economice atribuite sistemului de sănătate sunt foarte mari.

Oamenii de ştiinţă au mai aflat şi că fumatul este responsabil pentru 110,7 morţi per 100.000 de oameni, alcoolul este responsabil pentru 33 de morţi pe acelaşi eşantion de 100.000 de oameni, in timp ce drogurile ilegale sunt responsabile, în acelaşi context, pentru doar 6,9 decese.

Cercetarea a scos la iveală faptul că europenii sunt cei mai mari consumatori de tutun şi alcool, conform datelor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate şi Institute for Health Metrics and Evaluation.

Cu toate acestea, există şi unele limitări ale studiului, deoarece datele nu sunt disponibile la scară largă în Asia şi Africa şi există de asemenea consumuri neînregistrate în orice parte a lumii.

Call Now Button