Home  /  Boli   /  Acest tip de ulei poate trata o sumedenie de afecţiuni

Acest tip de ulei poate trata o sumedenie de afecţiuni

Cu toate că nu se consumă ca atare, din fructul de Bergamota se obţine un ulei special ce dispune de numeroase proprietăţi. Prin presarea la rece a coajei fructului se extrage un ulei cu o aromă deosebită şi un miros proaspăt, rafinat.

Acest tip de ulei este un produs natural nutritiv recomandat atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern, cu multiple beneficii la nivelul orgaismului uman. Administrat pe cale internă, după ce este amestecat în miere, lapte sau ceai, uleiul de Bargamota acţionează benefic în caz de anorexie, colici abdominale, infecţii urinare, cistite, anxietate sau depresie, fiind un bun adjuvant şi în tratarea infecţiilor intestinale.

Utilizat pe cale externă, uleiul de Bergamota este un bun remediu pentru persoanele care suferă de acnee, au tenul gras sau se confruntă cu afecţiuni dermatologice precum exceme, psoriazis sau alte infecţii cutanate. Uleiul poate fi diluat în cadă sau aplicat prin comprese, pe zonele afectate, fiind recomandat şi pentru tratarea pruritului vaginal, a scabiei sau a seboreei capilare.

Uleiului de Bergamota are efect antifungic, antiseptic, antiviral, antibacterian, regenerant cutanat, purificator, reglator al funcţiei glandelor sebacee, astringent, relaxant, analgezic, antidepresiv, antibiotic, antispastic, calmant, cicatrizant, deodorant, digestiv, febrifug, vermifug, antiparazitar.

Recomandat pentru uz intern atunci când vă confruntaţi cu următoarele probleme: anorexie, colici abdominale, infecţii urinare, cistite, anxietate, depresie, infecţii intestinale, isterie, stări febrile, infecţii cu gonococi.

Recomandat pentru uz extern: ten gras, acnee, stres, insomnie, anxietate, depresie, infecţii cutanate, psoriazis, eczeme, leucoree, prurit vaginal, infecţii ale cavităţii bucale, acnee, răni greu vindecabile, seboree capilară, scabie, infecţii respiratorii.

 

Call Now Button