Acest ingredient este folosit greşit în salata de boeuf
Sărbătorile de Crăciun bat la uşă şi fiecare dintre noi se aprovizionează cu cele necesare pentru a prepara bunătăţile care vor umple masa în cea mai asteptată sărbătoare a anului.
Salata de boeuf aproape că nu lipseşte de pe mesele noastre de sărbători. Chiar dacă atunci când are foarte multă maioneză este o bombă calorică pentru organism, aceasta este foarte gustoasă şi este foarte greu să-i rezişti.
Se pare că bucătarul belgian Lucien Olivier este cel care a inventat această salată atât de populară. În anii 1860 acesta era mare chef peste bucătăria hotelului Hermitage, locul unde se strângeau oamenii înstăriţi ai Moscovei. Încercând să realizeze noi reţete, acesta a descoperit salata de boeuf, care este atât de apreciată astăzi.
Prea puţină lume cunoaşte faptul că în salata de boeuf ar trebui folosită carnea de vită, nu cea de pui, cum se întâmplă în majoritatea bucătăriilor româneşti. Potrivit reţetei originale carnea de vită este cea care dă cu adevărat gust salatei.