Home  /  Boli   /  Această invenţie te scapă de răul de mişcare

Această invenţie te scapă de răul de mişcare

Există foarte multe persoane care se gândesc cu groază la momentul în care trebuie să călătoarească cu maşina, sau un alt mijloc de deplasare, din cauza răului de mişcare. Este o problemă destul de apăsătoare pentru persoanele în cauză, deoarece în ziua de astăzi un mijloc de transport este aproape indispensabil pentru rezolvarea problemelor în timp util.

Pentru a rezolva această problemă,  producătorul francez Citroen a lansat o pereche de ochelari prin care doreşte să îmbunătăţească experienţa de călătorie în special pentru pasageri. Aceştia se numesc Seetroen şi sunt special realizaţi pentru a preveni şi „trata” senzaţia de rău de mişcare asociată călătoriilor atunci când faci altceva decât să te uiţi pe geam.

Ochelarii Seetroen nu sunt tocmai o pereche de ochelari obişnuiţi. Aceştia nu au lentile, însă beneficiază de orificii laterale, pe care au fost ataşate tuburi circulare cu lichid albastru umplute pe jumătate. Acestea funcţionează asemeni unui boloboc şi pot reda vizual către pasager senzaţia de mişcare. Cercurile din partea din faţă redau mişcarea pe orizontală, în timp ce cercurile de pe laterale redau mişcarea verticală.

Având în vedere faptul că răul de mişcare apare atunci când persoana în cauză nu are un raport vizual pentru mişcările vehiculului în care se află, aceşti ochelari ar trebui să ofere exact ceea ce lipsea pentru a evita senzaţia neplăcută.

Producătorul afirmă că, ochelarii Seetroen au fost testaţi riguros şi au avut efect în 95% dintre cazuri, senzaţia de rău putând dispărea după numai 10 minute. Citroen recomandă utilizarea pentru persoane de la 10 ani în sus, întrucât atunci se dezvoltă complet urechea internă.

Preţul de piaţă al ochelarilor este de aproximativ 100 de euro, aceştia fiind ‘’compatibili’’ cu orice tip de vehicule, de la autoturisme la autobuze, avioane şi trenuri.

Call Now Button