Home  /  Boli   /  Această băutură reduce riscul mortalităţii cu până la 70%

Această băutură reduce riscul mortalităţii cu până la 70%

Mortalitatea este la cote alarmante în zilele noastre, iar acest aspect aproape că nu mai miră pe nimeni. Alimentaţia deficitară, poluarea şi stresul zilnic sunt principalii factori care duc la boli necruţătoare.

Oamenii de ştiinţă fac eforturi susţinute pentru a descoperi care sunt factorii ce contribuie la scăderea mortalităţii. Unul dintre aspectele la care aceştia s-au oprit este consumul de cofeină, care se pare că poate avea efecte benefice asupra sănătăţii. Un nou studiu sugerează că această băutură poate reduce riscul morţii din nenumărate cauze.

Cercetătorii au analizat relaţia dintre consumul de cafea şi mortalitate în cazul adulţilor de vârstă mijlocie din zona Mediteranei. Rezultatele studiului i-au uimit pe specialişti, deoarece consumul a patru sau mai multe ceşti de cafea pe zi poate ajuta la scăderea riscului de mortalitate cu 64%.

Pe toată durata studiului au fost analizaţi nu mai putin de 20.000 de participanţi. În prima fază a testului, indivizii au completat un chestionar privind dieta alimentară, pentru ca experţii să poată afla cantitatea de cafea consumată zilnic. De asemenea, au fost analizaţi şi factori precum stilul de viaţă, sănătatea şi caracteristicile sociodemografice.

Subiecţii au fost monitorizaţi pe parcursul a zece ani. Până în prezent, 337 de participanţi, care aveau vârsta medie de 37,7 ani la începutul studiului,care nu consumau cafea, au decedat. În schimb, la pacienţii care consumau patru ceşti de cafea pe zi, riscul mortalităţii a scăzut cu aproximativ 64%, ceea ce reprezintă un procent extrem de ridicat.

 

Call Now Button