Home  /  Boli   /  6 locuri din casă care pot fi sursa alergiilor tale

6 locuri din casă care pot fi sursa alergiilor tale

Casa ta ar trebui sa reprezinte refugiul tau si sa iti ofere un trai in conditii de siguranta, dar daca esti o persoana cu multe alergii, locuinta ta ar putea fi, de fapt, sursa suferintelor tale respiratorii.

Verifica in lista de mai jos care sunt locurile din casa ta in care diferiti alergeni se pot adaposti. Iar apoi urmeaza sfaturile specialistilor pentru a scapa de mucegai, acarieni si praf.

* Ferestrele – granulele de polen se pot infiltra in casa ta prin ferestrele care nu sunt etansate corespunzator. Daca astupi zonele cu probleme si iti sigilezi ferestrele cu materiale speciale, vei putea opri infiltrarea.

* Covoarele – Micile granule de polen sunt produse in cantitati atat de mari, incat pot calatori prin aer kilometri intregi. Daca esti sensibila la polen, trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a evita acest alergen. Un bun inceput ar fi sa indepartezi covoarele si alte presuri din locuinta, macar pentru un timp.

* Sub canapea – acarienii si particulele de praf nu poti fi „scuturati”, asa ca cel mai bun mod de a scapa de ei este sa reduci cantitatea de praf din locuinta ta. Foloseste regulat un mop umed si o carpa umeda sub mobila (cum ar fi canapeaua din sufragerie) si pe podele si pardoseli.

* Bolul pisicii sau al cainelui – principalul alergen de la animale nu este blana lor, ci proteinele secretate de glandele care se gasesc in celulele moarte din pielea animalului, in saliva care se lipeste de blana atunci cand animalul se linge, dar si in urina animalului. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa scapi de animalul tau de companie. Pentru a-ti mentine alergiile la un nivel minim, spala-ti pisica sau cainele saptamanal, ceea ce va contribui la indepartarea stratului de celule moarte ale pielii, un fel de matreata. Si dupa ce te-ai jucat cu pisica sau cainele, spala-ti fata, mainile si bratele.

* Semineul sau caminul in care faci focul – mucegaiul sau sporii de diverse feluri sunt un alergen usor si simplu de transportat, si se poate agata de lemnele pe care le aduci in casa. Inainte de a aprinde focul in semineu sau chiar inainte de a aduce lemnele in casa, verifica scoarta sau coaja lemnului de mucegai. Daca lemnul prezinta semne de mucegai, renunta la el.

* Fotoliul tapitat sau capitonat – orice piesa de mobilier care are tapiserie sau este capitonata poate fi o sursa bogata de alergeni – cum ar fi „matreata” sau parul de la animale. Pentru a reduce cantitatea de alergeni din fotoliul tau tapitat, nu iti lasa pisica sau cainele sa se aseze pe el niciodata.

 Sursa: womenshealthmag.com.

Call Now Button