Caută doctor

Această plantă are efecte remarcabile asupra organismului

11/04/2018

Pentru a ne reface organismul după o alimentaţie bazată pe carne, grăsimi şi conservanţi, nutriţioniştii recomandă primăvara consumul cât mai multor verdeţuri, iar urzica este vedeta acestei perioade.

Urzicile sunt foarte bogate în minerale şi oligoelemente: fier, magneziu, calciu, seleniu, siliciu, zinc, sulf, iod, potasiu, bor şi vitamine: A, complexul B, C, D, E, K.

Conţin, de asmenenea, antioxidanţi, acizi graşi esenţiali, uleiuri volatile,  clorofilă şi aminoacizi ce se pot absobi uşor.

Pe lângă faptul că hrănesc organismul, urzicile tonifică organele interne şi au efecte detoxifiante remarcabile. Curăţă sângele de toxine şi ne dau foarte multă energie.  Au efecte diuretice şi expectorante.

Consumul acestora este recomandat în astm, tuse cronica, gripă, răceală, pneumonie, bronşită, rinită alergică, infecţii urinare.