Caută doctor

Află ce calităţi deosebite are ceaiul din coajă de banană

13/03/2018

Cojile de banană conţin o cantitate mare de fibre solubile şi insolubile, care sunt cunoscute pentru stimularea procesului de digestie şi pentru inducerea senzaţiei de saturaţie. Nu numai că vei mânca mai puţin după ce vei începe să bei ceai din coajă de banană, ci vei preveni poftele pentru alimente nesănătoase. În plus, va stimula metabolismul ca să ardă mai multe calorii şi, în acelaşi timp, te va energiza.

De asemenea, acest tip de ceai te ajuta să ai un somn odihnitor. Triptofanul conţinut de cojile de banană, induce o stare de somnolenţă şi previne astfel insomnia. În plus, deoarece triptofanul are efect şi asupra nivelului de serotonină, iar aceasta, la rândul său, îmbunătăţeşte calitatea somnului, te vei odihni mult mai bine.

Pe lângă toate acestea, ceaiul din coajă de banană ne protejează de cancer, boli de inimă şi scade colesterolul rău din organism.

Iată cum se prepară ceaiul din coajă de banană:

Ai nevoie de 150 ml apa şi o coajă de banană. Pune într-un ibric apa la fiert şi apoi, când aceasta fierbe, adaugă coaja de banană. După ce a fiert, acoperă vasul cu o farfurie şi apoi îndepărtează-l de pe foc, lăsând-ul zece minute să se infuzeze.

După ce torni ceaiul într-o cană, poţi adauga şi puţină scorţişoară pudră şi o lingură de miere, pentru gust. Este recomandat să-l bei dimineata sau seara.