Home  /  Nutriţie   /  Carnea poate fi înlocuită cu succes de către acest fruct miraculos

Carnea poate fi înlocuită cu succes de către acest fruct miraculos

Jackfruit este un fruct cu calităţi miraculoase. Acesta se găseşte în Thailanda, Malaezia şi Bangladesh, unde este considerat fructul naţional. De asemenea, acesta se mai găseşte şi în sudul Indiei, unde se numeşte „chakka pazham”. În SUA, spre exemplu, acest fruct se vinde la preţul de aproximativ trei dolari pentru o jumătatea de kilogram.

Un singur fruct poate cântări de la 4,5 kg la 45 kg. Copacii sunt de asemenea uriaşi, ajungând la 15 m înălţime, producând în jur de 150 de fructe pe an.

Nutriţioniştii susţin că Jackfruit va fi vedeta anului 2017. Plin de nutrienţi, acest fruct poate înlocui cu succes carnea, ba mai mult, are, se pare, şi acelaşi gust dacă este gătit. De asemenea, este singurul fruct care poate fi consumat necopt, copt, crud sau gătit. Sutele de seminţe din interior sunt foarte hrănitoare, conţin fier, potasiu, calciu şi proteine, iar pulpa, multă vitamina C. Este motivul pentru care a fost numit  „fructul miracol”.

Atunci când este consumat crud, gustul sau este o combinaţie între ananas şi pară. Gătit, ai impresia că mănânci carne, iar textura este asemănătoare cu cea a fripturii de porc. Este folosit ca substitut al cărnii în farfuriile cu nachos şi tacos. În Asia, se prepară chipsuri din acets fruct, suc, curry, îngheţată sau se serveşte la grătar.

Call Now Button