Home  /  Nutriţie   /  Cercetătorii britanici afirmă că nu există produse ecologice pure
a

Cercetătorii britanici afirmă că nu există produse ecologice pure

Un studiu britanic a concluzionat faptul că între alimentele aşa-zis ecologice şi cele crescute cu ajutorul pesticidelor nu există nicio diferenţă notabilă.

Cercetătorii au comparat conţinutul de nutrienţi al celor două tipuri de alimente, iar rezultatul a fost unul dezarmanat, deoarece nu există absolut nicio diferenţă notabilă. Singura deosebire ar fi aceea că alimentele ecologice ar conţine cu câteva procente mai mult fosfor.

Partea bună este că nici un produs, nici celalalt nu afectează organismul uman. În urma datelor colectate în ultimii 50 de ani, cercetătorii au constatat că nu sunt diferenţe între cantităţile de vitamine şi minerale conţinute de cele două tipuri de alimente.

O parte din ziarişti au atacat rezultatul cercetărilor, susţinând că totul nu este decât o încercare a guvernului britanic de a reduce preţurile alimentelor ecologice. În acelaşi timp, susţinătorii acestor tipuri de produse alimentare au anunţat deja că vor începe propriile studii pentru le demonstra calitatea superioară.

 

Call Now Button