Home  /  Nutriţie   /  Ciorba şi supa nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică

Ciorba şi supa nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică

Ciorbele şi supele, mai ales cele gătite în casă, au un rol foarte important într-o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, însă de foarte multe ori, datorită lipsei de timp, cei mai mulţi dintre noi înlocuiesc această masă importantă cu tot felul de preparate mai puţin sănătoase.

Acestea sunt recomandate persoanelor care urmăresc să-şi menţină greutatea în limite normale sau chiar să slăbească, deoarece ajută la obţinerea senzaţiei de saţietate cu un aport caloric relativ mic.

De asemenea, atât ciorbele cât şi supele au o contribuţie semnificativă la aportul zilnic de lichide. O porţie poate oferi peste 15 % din cantitatea de lichide recomandată (aproximativ doi litri zilnic) pentru un adult. Mai mult, datorită conţinutului mare de legume poate reprezenta o sursă bună de minerale şi de fibre.

Deoarece vitaminele se distrug în mare parte la fiert, este bine ca verdeţurile, oul sau sucul de lămâie să se adauge atunci când ciorba este aproape gata. În acest fel vitaminele se păstrează. Ciorbele acrite cu lămâie au un aport semnificativ de vitamina C, iar cele acrite cu borş au aport de vitamine din grupul B.

Astfel, supele sau ciorbele ar trebui să fie nelipsite din meniul zilnic al persoanelor care urmăresc să aibă o alimentaţie echilibrată.

Call Now Button